• Adó 1%

Városszépítő táborok a Martfűi Városszépítő Egyesület szervezésében

Megosztás

Kedves Olvasó!

Városszépítő Táborok a Martfűi Városszépítők szervezésében

Így kezdődött és azóta is töretlenül folytatódik! A táborokról képek ide kattintva találhatóak!

Az alábbi link megnyitásával beszámolót olvashat a Városszépítő Tábor egyhetes tevékenységéről, amit a Martfű Média készített.
http://www.martfu.hu/index.php?module=news&action=show&nid=215274

Előtte azonban egy-két gondolatomat szeretném megosztani Önökkel.

Én – a nagyszülők nemzedékéhez tartozom – még természetesnek vettem/veszem, ha egy 10 év feletti gyermek – alkalmanként – valami hasznos munkát végez. Az utánunk jövő nemzedék (a gyermekeink) már nem feltétlenül gondolják így. Ezért aztán, nagy volt a kétkedés, a szorongás bennünk, hogy mit szólnak majd az „unokáink”, azaz az ő korosztályukhoz tartozó gyerekek a kétkezi munkához.

Nyugodtan mondhatjuk: jobban alakult, mint amire fel voltunk készülve. Ehhez – be kell vallani – az időjárás is hozzájárult. Az esős, kiszámíthatatlan időre betervezett „B” munkaterv lazább, könnyebb volt.

De fontos kijelenteni; a gyerekek hozzáállása jó volt (büszke lehet rájuk család, iskola…) és nem érezték „kitolásnak” az ottlétet azok a gyerekek sem, akiket a szülők beszéltek rá a jelentkezésre. Ezért aztán érthetően arra vagyunk legbüszkébbek, hogy a gyerekek ZÖME rövidnek tartotta az egy hetet.

Egy másik gondolat: az étkezésről. Egy nagymama sem tudott volna jobban 12 egyszerre nála étkező unokája kedvében járni, mint amit mi tapasztaltunk Halla Istvántól. Érződött, hogy a Fia korosztálya evett naponta a főztjéből, azaz ismeri a gyerekek ízlését. Külön köszönet érte!

Még egy gondolat: Az országban működő Városszépítő Táborok vezetői tanárok. Mindenki tudja –gyereke, unokája révén – mennyire le vannak terhelve a pedagógusok. S akkor nekünk a segítségünkre sietett 3 csodálatos ember! Földi Edina igazgató nő, aki javasolta és megbeszélte ezt a „munkát” Iglódiné Mészáros Ágnes tanárnővel, ill. az Ő tanár”párjával”, aki a háttérben elvégezte mindazokat a tennivalókat, amik – kényszerből – rámaradtak. Ezt sem igen tudjuk kellően megköszönni! Különösen akkor nem, amikor – a terveinkben – hosszú távon szerepel a Városszépítő Tábor.

Képgaléria a táborokról>>>

Tisztelettel:
Vinczéné Balogh Magdolna
elnök


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.