• Adó 1%

Fiatalok az épített és természeti értékek védelméért természettel kapcsolatos pályázat

Megosztás

Fiatalok az épített és természeti értékek védelméért. Lezajlott, a gyerekeknek kiírt, a természettel kapcsolatos pályázat.

Mint azt a tavalyi évben megígértük, erre az évre is meghirdettük a Fiatalok az épített és természeti értékek védelméért címmel, a Hungaria Nostra által kiírt pályázat martfűi fordulóját.

Az általános iskolás gyerekek tanáraikkal együtt – ismét – sok, szép, különleges technikával készített pályamunkát adtak be.

„Írd meg, fotózd, vagy rajzold meg nekünk, mi kiállítjuk!” – hirdette az idén is a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 2016 évi, 1993 óta 23. alkalommal elindított pályázata.

A Martfűi Városszépítő Egyesület által helyben is meghirdetett versenyre a gyerekek 116 db, 10 különböző technikával készített pályamunkát adtak le tanáraikon keresztül. Már az eredményhirdetésre is sor került, így most már második évben lesznek martfűi alkotások is a rangos országos kiállításon. Jó érzés volt az elmúlt évben, amikor egy külön busszal Budapestre utazott martfűi gyerekcsoportból 13-an vehettek át díjakat.

A pályamunkákat az idén is a zsűri elnökeként Gyurcsek Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész, zsűritagként Eiler Zita, Nagy Sándorné és Varga András, a városszépítő egyesület tagjai értékelték.

A résztvevő gyerekek mindannyian Emléklapot kaptak, majd kategóriánként, sorra vették át oklevelüket és ajándékaikat a legsikeresebb pályamunkák alkotói.

A beküldött pályamunkák nagy számára való tekintettel az egyesület úgy döntött, hogy rajz kategóriában 1 db első, 2 db második és 3 db harmadik díjat oszt ki mind a két korosztályban.

Az idén is érkeztek felajánlások Különdíjakra. Ezekkel kezdődött a Díjkiosztó……folytatás>>>


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.