• Adó 1%

Ismét vendégeink voltak a perecsényi gyerekek

Megosztás

Ismét vendégeink voltak a perecsényi gyerekek

Mi – városszépítősök – második évben kaptuk azt a megtisztelő lehetőséget, hogy egy délelőttöt velünk töltsenek. Természetesen természetismereti foglalkozást tartottunk nekik – minden nyelvismeret nélkül. De miért is kellene?

A gyümölcsök, zöldségek náluk is olyan virágból fejlődnek ki, mint nálunk; azonos allergén növényektől tüsszögnek ők is; az állatok is hasonló lábnyomot hagynak maguk után; sőt a fáknak hasonló az alakja, levele, virága, termése, stb. náluk is. Nekik is fontos, hogy tudják, melyek azok a látványos, szép, színes virágok, termések, levelek, amelyek mérgezőek. Ilyen jellegű feladatokat kellett megoldaniuk.

Megértették. Már csak azért is, mert az internet segítségével – „google a barárom” – remekül le tudtuk fordítani a feladatot ukránra, kinyomtattuk és mindenki megkapta. Látszott rajtuk, hogy tetszett nekik a gesztus. No meg, minden kis csapattal volt egy városszépítős hölgy, aki terelgette a néha eltévelyedő ötleteket: melyik képhez melyik kép tartozik?

Kellemes délelőtt volt. Nekik tetszett a sok színes kép, amelyekkel megoldották a feladatokat, nekünk a figyelmük, a vidám kacaj, a mókás grimasz, ha elrontottak valamit.
Örültek az ajándékoknak. Különösen a Martfű nevezetességeivel díszített bögréknek. De elfogytak a kifestők, a matricák, a Máltai Szeretetszolgálattól kapott mindenféle (sok „csajos”) apróság, komolyabb adományok is. Örültek a városszépítősök bőr-díszműveinek (toll-, szemüvegtartó, sokféle kulcstartó), no és most is nagy siker volt a gyerekeknél a házisütemény!
Ők köszöntek mindent, mi pedig, hogy figyeltek ránk, együtt működtek. Búcsúzóul kaptunk sok mosolyt, integetést, ölelést!
Ha jövőre is jönnek Perecsényből gyerekek, szívesen elvállalunk egy délelőttöt.

Vinczéné Balogh Magdolna

Perecsényi gyerekek 2023

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.