• Adó 1%

Karácsonyi ajándék a martfűieknek a Városszépítő Egyesülettől

Megosztás

2016.12.05

Bizonyára emlékeznek a kedves olvasók, hogy ebben az évben is sikeresen szerepeltek a Martfűi Általános Iskola tanulói a Városvédők- és Szépítők Országos Szövetségének a pályázatán. Ennek keretén belül a természetről, az épített értékeinkről készítettek a gyerekek rajzokat, különböző alkotásokat, írásokat. Az országos megmérettetésen 13 különböző díjat hoztak el, a több mint 1 600 beküldött pályamunka értékelése után.

Az idén is – úgy, mint tavaly – az országos pályázatra beérkezett alkotásokból összeállítottak egy Vándorkiállítást, amely itthon és Erdélyben mutatja be, milyen ügyesek, kreatívak a magyar gyerekek, köztük a martfűik is!

S ez a Vándorkiállítás most Martfűn, a Művelődési Központ emeleti galériájában tekinthető meg 2017. január közepéig!

Sok kedves, ügyes, kreatív alkotást láthatnak. Megmutatja mindazt, amit a mai gyerekek érdemesnek tartottak arra, hogy megörökítsék. Így kerültek egymás mellé az őszi levelek a Tapolcai tóval, a Mezőkövesdi műemlékház a Mezőhegyesi címerrel, a Mohácsi Busójárás a templom makettal, és folytathatnám.

Közel 100 (sajnos több nem fért ki.) alkotás várja a martfűi látogatókat A gyerekeket, a tanáraikat azért, hogy lássák, más iskolában hogyan gondolkodnak erről a témáról, milyen technikákat, módszereket használnak. A felnőtteket pedig azért, hogy gyönyörködjenek saját-, és más gyerekek, unokák munkáiban.

S azért, hogy jövő ilyenkor, – Karácsony táján – legyen miben gyönyörködni a Galérián, – a már meghirdetett, és most megismételt felhívásunk alapján – készüljenek új pályamunkák! Olyan gyerekektől, akik még nem vettek részt a versenyben, és olyanoktól is, akik már szerepeltek! Határidő: 2017. február 10.

Ismét megrendezzük a martfűi válogatót, jutalmazzuk különböző formában a gyerekeket, majd a legjobb alkotásokat felküldjük az országos versenyre! Jön a téli szünidő, – a sok játék után pihenésképpen – lehet rajzolni, kreatívkodni, írásbeli pályamunkákat készíteni!

A Martfűi Városszépítő Egyesület kollektívája nevében:

Vinczéné Balogh Magdolna
elnök


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.