• Adó 1%

Martfűi dolgozat is díjat kapott Budapesten

Megosztás

Martfűi dolgozat is díjat kapott Budapesten.

2019.május 25.-én zajlott Budapesten a Budapest Történeti Múzeum Barokk udvarán az „Ifjúság az épített és természeti értékeink védelméért” című pályázat díjkiosztója.

Nagy örömünkre az idén a helyi fordulónkra írásos dolgozat is készült. Rónyai Dominik 7.a osztályos tanuló „Az én Dédim” címmel írt a most 84 éves dédnagymamájáról. Az Ő életét fotókkal, történetekkel bemutató dolgozat az országos zsűri tetszését is elnyerte. Eddig zömmel épületekről, természeti tájakról kaptak írásokat, és ez az újszerű, de megőrzésre érdemes téma újdonság volt a zsűrinek is. Dominik dolgozatát II. helyezéssel díjazták. Gratulálunk neki és a Dédinek további jó egészséget kívánunk!
Abban pedig bizakodunk, hogy ez a díj kedvet csinál több gyereknek is írásos pályamű készítéséhez. Hiszen megírásra kínálkoznak „gyerek tollból” is a cipőgyári történetek.

Most kevesebb martfűi rajz kapott díjat. Átnézve Budapesten a győztes pályamunkákat, meg kell vallani (bármennyire is fájdalmas), joggal. Az idei évben a művészeti iskolások, és a rajzszakkörösök „taroltak”. (Javasolni fogom a választmányban, hogy jövőre külön bírálja a zsűri azoknak a gyerekeknek a munkáit, akik „sima rajzórán” készítik rajzaikat.)

A díjazottak közül ki kell emelni Horváth Tamara 1. b. osztályos tanuló III. díját, aki a szemetelés, a hulladékok Földre gyakorolt hatását rajzolta meg nagyon kifejezően. Rajzát közvetlenül a bejáratnál a kiállítás plakátja mellé tették!!
De szólni kell arról is, hogy Trencsényi Bence 3.a osztályos tanuló Szent István szobra III. díjat kapott, Légrádi Simon Martfűnél a Tisza télen alkotása pedig II. helyezést ért el.
Gratulálunk nekik is, és további kedvet kívánunk a rajzoláshoz, festéshez.

A díjkiosztón készült képek a képre kattintva láthatóak!

 


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.