• Adó 1%

Rendhagyó táborzáró Vácrátót

Megosztás

Rendhagyó táborzáró

Nyár elején több fórumon beszámoltunk arról, hogy az AKE jóvoltából egyhetes Természetvédelmi tábort szerveztünk közép- és általános iskolás tanulóknak. Ebben minden nap – meghívott külső szakemberek által – más-más olyan témával foglalkoztak a résztvevők (ivó- és szennyvíz, fák, Tisza, halak, madarak, szemét és hulladék), amelyek léte-, állapota nagyban befolyásolja a természet egészét. Tovább gondolva: a globális felmelegedést, azaz a Földünk sorsát.

 

A fiatalok szóban, filmen, élőben helyben (a Horgásztanyán) és kirándulások alkalmából hallhattak arról, mire kell figyelniük, mit tehetnek ők is azért, hogy az unokáik is láthassák, élvezzék mindazokat a javakat, szépségeket,  amelyeket ők.

Ennek a tábornak a zárása még hátra volt.

A pályázat írásakor egy élménydús programra gondoltunk, no és arra is kíváncsiak voltunk, mire emlékeznek a nyár elején hallottakból a diákok. Ezért a Vácrátóti Botanikus kertbe látogattunk. Ide nem csak a táborban résztvevőket hívtuk meg, hanem a szüleiket is, valamint az egyesületi tagokat és a támogatóinkat.
Csodálatos volt az őszi, színes ruhába öltözött kert, kedvesek a futkározó mókusok, bódítóak a trópusi házakban látott virágok. S a visszafelé vezető úton megkapta mindenki a „felmérő” kérdéseket.

Kedves Olvasók! Önöknek is feltesszük most azokat. Bár Vácrátótra nem visszük el a jó választ adókat, de a téli estékre érdekes olvasnivalókat adunk jutalmul.

Milyen változtatásokkal tudnád háztartásotokban csökkenteni a szemét és hulladék (tárgyi, energia, élelmiszer) mennyiségét?

Szerinted mit kellene tennie a Világ gazdasági-, politikai irányítóinak Földünk megmentése, a globális felmelegedés lassítása érdekében?

A rendhagyó táborzárón résztvevőktől sok hasznos, érdekes, megszívlelendő választ kaptunk. És Önöktől? Ki hogy látja ezeket a témákat?
A válaszokat a martfuvsz@gmail.com e-mail címre lehet elküldeni, vagy a Martfűi Városszépítő Egyesület részére a Művelődési Központ információjához leadni. Gondolják végig a kérdéseket, és írják le ötleteiket!

Vinczéné Balogh Magdolna
Martfűi Városszépítő Egyesület

Vácrátót táborzáró

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.