• Adó 1%

Természetvédelmi tábor 5. nap

Megosztás

Természetvédelmi tábor 5. nap

Ezen a napon a táboros gyerekek és felnőttek, valamint tagjaink egy része, kiegészülve a Kisújszállási és a Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesületek képviselőivel (felnőttekkel és gyerekekkel), állandó segítőink a Kossuth úti Nyugdíjas Klubból, és támogatóinkból néhányan – hajókiránduláson vettünk részt a Csegén Szolnoktól Martfűig és vissza.

Horváth Béla ny. vízügyi főmérnököt kértük meg, hogy beszéljen a jelenlévőknek a Tiszáról szóban és képeken. Az elkezdett előadást azonban megzavarta az, hogy a hajó aggregátorának áramminősége nem felelt meg a projektorunknak (folyamatosan megszakadt), a motorzaj is erős volt, így ezt a programot – a projekt zárásaként – áttettük kora őszre. Szintén akkor hallgatjuk meg Urbán Sándort, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Szövetség Szolnok megyei elnökét, aki a Tiszához, a Tisza parthoz kötődő madarakról beszél majd.

De útközben lehetett gyönyörködni a vízben, a parti növényzetben, a madarakban, a gyerekek felbocsájtást nyertek a kapitány fülkéjébe, a felnőttek kicserélték egyesületi tapasztalataikat, azaz nem telt haszontalanul az idő. Élmény volt látni a Martfű névre hallgató kitűző hajót is.

Az első táborunk – a Városszépítő tábor – közvetlenül iskola után kezdődött, ez, a természetvédelmi pedig követte. Tehát a gyerekek „pihenés” nélkül jöttek táborozni. Ebben a táborban pedig nagyon sok ismeretanyag zúdult a gyerekekre, ezért szórakozással zártuk a tábor ezen szakaszát. A Nefag Szabadidő Parkjában és Játszóterén töltöttük a délutánt. Még itt is velünk voltak a ceglédiek, az ő jóvoltukból pedig a vadasparkba is bemehetett minden érdeklődő.

Természetvédelmi táborunkat szeptember közepén zárjuk majd.
Bepótoljuk a technika miatt elmaradt előadásokat, és kiértékeljük az együtt töltött hetet.


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.