• Adó 1%

Városszépítős összejövetel sok eredménnyel

Megosztás

Ez alkalommal ünnepelte meg az egyesület tagsága és a meghívott vendégek, hogy 2015 évben Martfű Város Önkormányzata egyesületünknek ítélte meg az Év Civilszervezete kitüntető címet.

Az indoklás szerint a következőket értékelte a testület:

A vasútállomáson elhelyezett Emléktáblát, amely a 130 éve ezen a szakaszon megindult vasúti közlekedésnek állít emléket. Bár az Emléktáblára nem került fel, de köztudott, hogy ez a vasúti pályaszakasz a 130-as számot viseli. Minden martfűinek és az egyesületnek is külön örömére szolgált, hogy erre az alkalomra (a betervezettnél évekkel korábban) megtörtént a vasútállomás külső festése, és az utasforgalom által legjobban érintett helyeken a burkolatok javítása is.

2015-ben első alkalommal szervezett az egyesület általános iskolásoknak Városszépítő Gyermektábort.  Ebben: 12 tanuló felnőtt segítőkkel dolgozott egy héten keresztül minden délelőtt a városban olyan helyeken, amely a város szépülését, javát szolgálta. Délutánonként pedig ismerkedett a város nevezetességeivel, látnivalóival, strandolt, szórakozott.

A sikeres MOL Zöld Övezet pályázat kapcsán a gazdasági városrész játszóterét alakította át az egyesület egy Közösségi Térré. Ennek kapcsán fák- és cserjék ültetésével, térbútorok kihelyezésével, kispályás labdarúgó pálya áthelyezésével új funkciót adott egy kopár, alig használt területnek.

Nagy öröm, és visszaigazolás ez a tagságnak a végzett munkák hasznosságáról, értelméről.

(Mi még a Fiatalok az épített és természeti értékek védelméért Hungaria Nostrás pályázat martfűi fordulójának megrendezését is a sikeres munkáink közzé soroljuk.)

Meg kell említeni, hogy fenti munkákban külső segítségeink is voltak.

Első helyen kell megemlíteni a városvezetést a városüzemeltetéssel, és a Művelődési Központ csapatát, akik mindhárom témában támogatták az egyesületet. De néhány magánember pozitív hozzáállása is segítségünkre volt. Csak néhány név: Halla István, Tomasovszky László, Varga Sándor, Petróczki Imre, Nagy Gábor. Nekik is, és az itt nem említetteknek is – még egyszer – köszönjük!

Természetesen Őket is meghívtuk a finom vacsorával összekötött ünneplésünkre.


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.