• Adó 1%

Autómentes nap Martfűn

Megosztás

Ez az év az első, amikor egyesületünk is csatlakozott ehhez az egész városra meghirdetett programhoz. Jókedvűen bicikliztünk a város többi lakosával a kijelölt útvonalon, majd visszaérve almaropogtatás közben (kaptuk a szervezőktől) megbeszéltük e kezdeményezés célját, hasznát, – idővel – várható eredményét.

A fenntartható városi közlekedéssel kapcsolatos éves kampányt, a Mobilitási Hetet az Európai Bizottság Mobilitás és Közlekedési Főigazgatóságának támogatásával szervezték meg az idén is. A cél, hogy arra ösztönözzék az európai helyi hatóságokat, hogy vezessék be és támogassák a fenntartható közlekedési intézkedéseket, az embereket pedig arra szólítják fel, hogy próbálják ki a nem gépkocsival történő közlekedés alternatíváit. Az autómentes közlekedésért apró ajándékokkal is jutalmazták az itt élőket, számos, közlekedéssel kapcsolatos programmal – köztük előadásokkal,  KRESZ totóval, ügyességi feladatokkal,  rendőr-, mentő- és tűzoltóautó bemutatóval gazdagítva a napot.

– Idén csatlakozott hozzánk a Közlekedési Felügyelet is, ők szervezték meg nekünk az akadálypályát, mely nagyon népszerű volt az iskolások körében. Bízom benne, hogy a kiosztott szóró ajándékok – amivel a város és a rendezvény támogatói készültek –, az autómentes nap üzenetére emlékeztetik majd a gyerekeket, felnőtteket egyaránt – mondta el Szekeres Mónika Gizella.

Rajz- és fotópályázat is várta a gyerekeket, melyek az általános iskola faliújságán hirdetik a mobilitási hét mottóját. Délután közös kerékpározásra invitálta a szervező az itt élőket, amivel szintén az autómentes közlekedésre hívták fel a figyelmet.

A Martfűn harmadik alkalommal megrendezett autómentes nap ismét szokásaink megváltoztatását hangsúlyozta, a település sajátosságait figyelembe véve a tömegközlekedés és leginkább a kerékpározás, gyaloglás lehetőségét kínálva.

Így írt a megmozdulásról a Helyi Média.

http://www.martfu.hu/index.php?module=news&action=show&nid=217186


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.