• Adó 1%

Döntött a városi Képviselő Testület a civil szervezeteknek kiírt pályázatokról.

Megosztás

2018.04.26

Ebben az évben is kiírta a pályázatát a helyi civilszervezeteknek az önkormányzat. Két témába adtunk be pályázatot. Mindkettő szorosan illeszkedett a kiírásba.

– Az Ifjúsági út, ill. a Strand út leágazásánál kialakítandó „háromszögek” növény-anyagára. Tervezetünkben évelő világok, ill. dísz füvek kerülnek oda. Alájuk geo textília, hogy visszafogjuk az alulról támadó erős gyomosodást. 
Ebbe az anyagba került néhány örökzöld cserje pótlása is a Hősök parkjába, amit még a tavalyi évben ültettünk. Ezt ősszel teljesítjük, mert most még folyik a park felújítása egy országos pályázaton belül.

– Néhány évvel ezelőtt a Tisza partra fedett pihenőket helyezett ki az egyesületünk. Sajnos a Kikötő térit több alkalommal megrongálták, nem győztük rendbe tenni. Most azonban a károkozás olyan mérvű, hogy kénytelenek vagyunk a tetőborítását lecserélni. Ehhez kértük az Önkormányzat segítségét. A munkát elvégzik az egyesület férfitagjai, az anyagköltség azonban meghaladja azt az összeget, amit rá tudunk költeni.

Nyugodtan vártuk a Képviselő testület döntését, mert ezek az összegek mind a város „javát” szolgálják, szebb, kulturáltabb lesz a város általuk, az egyesület meg még saját munkaerejét, szabadidejét teszi hozzá – önzetlenül.

Nem csalódtunk. A civil ügyekkel foglalkozó Bizottság után a Képviselő Testület is megszavazta számunkra a támogatást április 26.-án. „Cserébe” Május 1.-én már részben új tetővel várta a pihenő az ünneplőket.

Így néz ki a felújított Kikötő téri pihenő:


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.