• Adó 1%

III. Városszépítő Gyermektábor

Megosztás

2017.június 29.-30.

Bezárta kapuját a III. Városszépítő Gyermektábor!

Ebben az évben is többen voltunk a betervezettnél. De ki tud ellenállni annak a fiúnak, aki első nap délutánján eljött a nővére elé, körbenézett, felmérte a terepet, majd másnap reggel beállított, hogy Ő itt akar maradni. Voltak gyerekek, akik minden évben voltak, mások másodszor. S jöttek újak. Három testvárpárunk is volt. Mindannyiukat szeretettel fogadtuk.

Tombolt a nyár, néhány C0-ról szívesen lemondtunk volna. Úgy cseleztük ki a hőséget, hogy többet pihentek a gyerekek az árnyékban, és hamarabb mentünk be velük a Horgásztanyára, a hűvösbe. Csak így hosszabb volt a várakozási idő az ebédre, amit pedig minden nap nagyon vártak a gyerekek, mert finom, bőséges, változatos volt. Hála a Bunge Zrt-nek, és Halla Pisti bácsinak. S aki vegetáriánus, ő sem maradt éhen, mert az anyukák, nagymamák, sőt a Kehely cukrászda jóvoltából minden napra jutott süti is. Más adományt is kaptunk: almát, üdítőket, ásványvizet, a záró szalonnasütéshez zöldségféléket. Mindenkinek köszönet érte. S talán nem tekintik „szemtelenségnek”, de írom: jövőre is tervezünk tábort!

S mit csináltak a gyerekek? Ebéd után játék, kreatívkodás (köszönet a nyugdíjas Balázs Gyuláné Erzsike tanítónéninek), számháború, érdekes könyvtári foglalkozás (ami olyan jól sikerült, hogy az utána betervezett program el is maradt). A tábor résztvevői a „házigazdákra” is gondoltak, hiszen olyan remek hely a Horgásztanya ilyen célra IS. Ezért elkészítették Faapót a Kismanókkal emlékül, köszönetük jeléül.

S a MUNKA? Kezük nyomán szebb lett a MOL játszótér, a Kastélyszálló előtti rózsaszegély, a Szolnoki út cserjesora, a Műv.Kp. előtti rózsaágyás, stb. De a strandolók is könnyebben strand-röpizhetnek, focizhatnak. S milyen örömmel strandoltak a mieink péntek délután a „cserébe” kapott belépőkkel!

Az általuk végzett munka értéke – a törvény által megadottan számolva – (a felnőttekét NEM hozzátéve) 123.400 Ft. Ugye milyen remek gyerekek?
Volt olyan kis-nagylányunk, aki bevallotta: otthon nem szokott ilyet csinálni, de ez a közösen végzett munka tetszett neki. Azt hiszem ennél nem is kell több! Apró lépésekkel felkészíteni Őket az Életre. Hisszük, hogy ez a tábor is egy hasznos, kis lépés ahhoz, hogy olyan felnőttekké váljanak, akik tudnak és tesznek nem csak a saját boldogulások érdekében, de a közösségért is.
Remek hét volt, remek gyerekekkel, felnőttekkel! S a búcsú?

A szokásos: Jövőre Veled, ugyanitt!


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.