Képes kiadvány készült Martfűről

Megosztás

Képes kiadvány készült Martfűről.

Évek óta – magánemberként is, egyesületi vezetőként is – hiányérzetem volt, ha valakinek szerettem volna Martfűről papíralapú emléket adni, hogy lássák, vigyék a hírét, milyen szép kisvárosban élünk. Csak egy kiadvány van, a 2016-ban megjelent Martfű, a mi városunk című, amely a távoli és közeli múlttal, 2016.-ig a jelennel foglalkozik, és szöveggel – képekkel mutatja meg Martfűt.

Az idén márciusban gondoltunk egy nagyot és az önkormányzati pályázatok közzé betettünk egy képes kiadvány megvalósítását. S köszönet a bizalomért: bíztak bennünk, hogy meg is valósítjuk. Megtörtént. Címe: Martfű, a mi városunk KÉPEKBEN.

A kiadvány címével, borítójával, méretével hasonlít a 2016-shoz. Szándékosan. Szerettük volna, hogy ezek összetartozzanak, kiegészítsék egymást.

Nagy élmény volt a megvalósítása, mert egy ilyen nyomtatott anyag szerkesztése egy új szakma megismerését követelte meg. Ahhoz pedig kellettek segítségek. Nélkülük nem sikerült volna. Köszönet mindannyiuknak!

Herbályné Kalmár Irén Média csoportvezető volt, aki rádöbbentett, mi mindenre kell figyelni, hogyan kell szerkeszteni, de ha a bemutatandó pl. épületről nem kaptunk megfelelő fotót a „külsősöktől”, adott a Média fotóanyagából.

Székácsné Tálas Gabriella helyet és lehetőséget biztosított ahhoz, hogy egy önkéntessel – ifj. Boros Gáborral – megvalósítsuk ezt a kiadványt. Nélküle vért izzadva sem lett volna ilyen – csak az egyesületi tagokkal.

S meg kell említeni a külső fotósokat. Zömmel fiatalok, akikkel a Városszépítő táborokból ismerjük egymást. Nagy köszönet nekik, ahogy a többi fotósnak is. Tudni kell, hogy Homokról és Rákóczifalváról is kaptunk képeket a Martfű-kedvelőktől.

A pályázatban vállaltuk, hogy az elkészült anyagot a Penta Print nyomda rendelkezésére bocsájtjuk, így az utánrendelés a velük való egyeztetés után megoldható közösségeknek, cégeknek, magánembereknek, vállalkozóknak. A kiadvány ISBN számmal rendelkezik, tehát erre is a könyvkiadás 5 %-os Áfája vonatkozik.

Tervek szerint az Önkormányzat rendel egy nagyobb mennyiséget, amelyet a Művelődési Központban árúsítanak majd.

Egy felvetés. Jó lenne aktualizálni a korábbi 2016-os kiadványt, hozzáírni az utóbbi 6-7 év történéseit, beleszerkeszteni a sok-sok megvalósult beruházást, Martfű fejlődését. S akkor lenne két bemutató anyag is.

S most látva a gyönyörű őszi tájat, eszembe jutnak az évközben közzétett szebbnél-szebb természetfotók Martfűről, akaratlanul is arra gondolok, nem kellene egy 3. kiadvány Martfű, a mi városunk TERMÉSZETI SZÉPSÉGEI címmel?

Vinczéné Balogh Magdolna

Martfűi Városszépítő Egyesület

 

Képes kiadvány Martfűről

 


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.