Képviselő Testületi ülés a város szociális helyzetéről

Megosztás

Első ízben kérte fel a Képviselő testület a Civil Kerek Asztal vezetőjét, hogy készítsen összeállítást a civil szervezetek tagjainak szociális helyzetéről. Bár a feladat újszerű és szokatlan volt, az elkészült anyag – a civil szervezetek vezetőinek-, és képviselőinek segítsége következtében – megfelelt az irányító testületnek.

Martfű Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a lakosság jó színvonalú, biztonságos szociális ellátására. A város szociális helyzetéről, a törvény által szabályozott ellátásokról valamint a Martfűn folyó szociális munkáról készült beszámolót a 2015. szeptember 30-i ülésükön tekintették át az önkormányzat tagjai.

A képviselő-testület határozatban fejezte ki köszönetét és elismerését a szociális területen dolgozóknak, lelkiismeretes és odaadó munkájukért. A magas színvonalú szociális ellátás érdekében pedig feladatként határozták meg a képviselők a Református Egyházközség által ellátandó házi segítségnyújtás beindításának, a kapcsolódó szolgáltatás kialakításának, működtetésének támogatását.

2013-ban elkészült, jelenleg pedig felülvizsgálat alatt áll az önkormányzat Szociális Szolgáltatásszervezési Koncepciója és Helyi Esélyegyenlőségi Programja. A szociális területen kialakult helyzetnek megfelelően, mindkét program olyan intézkedési tervet rögzít, melynek megvalósításával az itt élő emberek szociális biztonsága javulhat – hangsúlyozta a város szociális helyzetéről készült beszámolójában Hegedűsné Blaskó Anikó aljegyző.

A programokban tervezett intézkedésként szerepel az időseket érintő szociális térkép elkészítése valamint pszichológus foglalkoztatása. A szociális programok, hosszú távú célként idős otthon létrehozását is tartalmazzák, a tartós bentlakást igénylők számára.

Természetes, hogy a felmérés foglalkozott egyesületünk tagjainak szociális helyzetével is.

http://www.martfu.hu/index.php?module=news&action=show&nid=218025


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.