• Adó 1%

Látogatás a Ceglédi Városszépítő Egyesületnél

Megosztás

2016.07.18

Látogatás a Ceglédi Városszépítő Egyesületnél

Meghívást kaptunk a Ceglédi Városszépítő Egyesület vezetőségétől még januárban, amikor ismét hozzájuk ment a Városvédők és Szépítők Országos Ifjúsági Pályázatának nálunk kiállított anyaga.
Nekünk már volt alkalmunk megmutatni városunk nevezetességeit, most ezt Ők tették meg azután, hogy – a városközpontban állandó jelleggel működő irodájukban – megismertettek bennünket az egyesületük tevékenységével.

Megtudtuk, hogy közel 30 éve alakultak, volt egy nagy formátumú, hosszú ideig tevékenykedő vezetőjük, most pedig egy Ifjúsági Tagozattal (fiatal felnőttek) együtt dolgoznak. Ami belőlünk a legnagyobb elismerést váltotta ki az, hogy több mint 10 éve a Városszépítő Gyermektáboruk különleges módon zajlik. Egyik évben a Sümegi Városvédő Egyesület szervezésében jön Ceglédre egy gyermekcsapat 15-20 fővel, következő évben pedig a ceglédi gyerekek mennek Sümegre.

A résztvevők egy hétig a fogadó Egyesület vendégei:

dolgoznak, ismerkednek az adott településsel, a helyi fiatalokkal. A fentebb említett Ifjúsági Tagozatban tevékenykedők szinte mindegyike – többen 2-3 alkalommal is – vendég-táboroztak korábban. Ezen idők alatt ők jobban megismerkedtek a városvédő, -szépítő tevékenység fontosságával, szépségével, és továbbra is együtt tevékenykednek – a felnőttekkel együtt – a kitűzött célok megvalósításáért.

Látogatás a Ceglédi Városszépítő Egyesületnél

A vendéglátóink által ismertetett, és megmutatott korábbi alkotásaik, megvalósított ötleteik közül. Nekünk leginkább tetszett és megvalósíthatónak ítéltünk akár általunk, akár a városvezetés által.
Városi Pantheon: Cegléd fejlődéséért legtöbbet tevő polgárainak emlékére a Városháza zárt udvarán körbe egy-egy márványtáblát helyeztek el, feltüntetve rajta a munkássága kiemelkedő eredményét. Mivel ezt a Városszépítő Egyesület kezdeményezte, a Város napján az ő szervezésükben történik meg minden évben a táblák koszorúzása is.

Cegléd egyik – nagy kiterjedésű – közparkjában madárodukat helyezett ki az Ifjúsági Tagozat, a hozzá csatlakozó Ismeretterjesztő táblával együtt. Ottjártunkkor örömmel mesélték, hogy az odukat belakták a madarak, a közeli játszótéren megforduló gyerekek örömére.
Havonta e-mailen, vagy levélben tájékoztatókat küldenek tagjaiknak, hogy mindenki tudjon mindenről. Ne csak azokról a történésekről, amibe személy szerint ő is benne volt.


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.