• Adó 1%

Lezajlott a második Városszépítő Gyermektábor

Megosztás

2016.06.20

Meghirdettük, megszerveztük, lezajlott!

A továbblépéshez kíváncsiak voltunk a résztvevő gyerekek véleményére, ezért egy „körinterjú” készült velük. Amit megkérdeztünk: miért jöttél –  ismét (azoktól, akik tavaly is voltak), mi tetszett – mi nem, min változtassunk, jönnél-e jövőre is?

Amire egységes volt a válasz:

Nem tetszett: Nagyon meleg volt! Hiába mentünk árnyékba, ott is.

Ami tetszett: A hely, a Horgásztanya! Sokkal jobb, mint a tavalyi, még ha nem is lehet fürdeni. (Ezt külön kitárgyaltuk, miért nem lehet. Elfogadták.)

Duduk Fanni, Sarkadi Barnabás: Természetes volt, hogy jövünk, mert tavaly is jól éreztük magunkat. Más minden, mint otthon. Jó a csapat, sokat lehet „vidámkodni”. (Ők másként mondták.) Olyat is csináltunk, amit még nem! (Szikszainé Jutka nénivel textil tulipánokat készítettek a táborozók, amit – természetesen – hazavittek.)Köszönjük, hogy itt lehettünk. Jövőre szívesen visszajövünk IKSZ-es munkára a középiskolából. (A Hajnóczy Gimivel van megállapodása az egyesületünknek, tehát várjuk őket.)

Bácsmegi Vivien, Sándor Zsófi, Kiss Anna: Jó volt tavaly, azért jöttünk az idén is. Jó a csapat, szeretünk Jutka nénivel dolgozni, sokat nevetünk közben. (Nagy Sándorné volt velük.) Azt szeretnénk, ha többféle munkát végezhetnénk. Mi csak gyomláltunk-kapáltunk és padot festettünk. ( Ezen törhetjük a fejünket!) Az idén érdekesebbek voltak a délutáni programok: a számháborúzás, a könyvtárban, és, hogy állandóan voltak jó társasok. Sajnos a nagy meleg miatt nem mentünk el bicikli túrára. De reméljük, jövőre igen, mert akkor is jövünk! BV: szerintem – tavaly is mondtam – lehetne 2 hetes. Úgy is, ha a 2. hét később lenne. SZS: Lehetne a Tisza parton hulladékgyűjtést is szervezni, mert olyan sok pl. az eldobált flakon.

Háfra Andrea: Nagyon tetszett, biztos, hogy minden évben jövök. Nekem tetszett, hogy sokat bicikliztünk. (Reggel a Horgásztanyára, onnan a munkahelyre, ebédelni vissza, és volt úgy, hogy a délutáni programra is kerékpárral mentek, s végül haza.)Nekem ízlett az ebéd is. Szemben ültem mindig Magdika nénivel, és meg volt velem elégedve, megdicsért. Filmet is jó lett volna nézni, de nem fért bele. (Jövőre egy héttel későbbre szervezzük a tábort, hogy ne essen bele az évzáró, ami miatt egy délutáni program kiesik.)

Rónyai Dominik:Tetszett,hogy szépítettük a várost!Jó volt Ágika nénivel,az osztálytársakkal.

Tóth Réka, Bácsmegi Laura: Az tetszett, hogy megtudtuk, hogyan kell a virágokat gondozni. Kár, hogy a nagy hőség miatt nem tudtunk menni játszótérre. Majd jövőre!

Bencsik Evelin, Kárász Sophia: Tetszett, hogy új dolgokat tanultunk, és szép lett ott, ahol megcsináltuk. És sok volt a délutáni meglepi!

Schmidt Gergő, Vámos Levente, Bodzsár Balázs: Már tavaly mondtuk, hogy jövünk ismét. Most is azt mondjuk. VL: Remélem jövőre kapunk olyan nagyon finom sajtmártásos húst rizzsel, mint tavaly! (Halla Pisti bácsi olvasod?)

S a felnőttek: Jó volt látni az ismerős arcokat, és kíváncsiak voltunk az újakra.

Ami nem tetszett: Tisztelet a néhány kivételnek, nagyon rossz evők a gyerekek. Sokszor hallottuk: nem szeretem. (Kérésre bárkinek megadjuk a heti menüt.). Így aztán délután jól jött egy kis ráadás, amit támogatóktól kaptunk.

Ami tetszett: Nyitottak, kíváncsiak és szófogadóak voltak a gyerekek, sok-sok vidámsággal!

A búcsú szavai: Jövőre Veled ugyan itt!

Néhány záró gondolat: Tisztelet a Szülőknek, akik elengedték „ilyen” helyre a gyermeküket, ahol hasznos tevékenységet is kell végezni (természetesen a koruknak megfelelő munkát és ideig). Nem a létszámnövelés miatt írom: Bízzanak a gyermekeikben! Szeretik Ők az efféle megmérettetéseket jó társaságban, jó helyen! Nekik ez nem volt „ciki”.

Nem azért mert kötelező, hanem azért, mert megérdemlik: a Támogatók.

A Tisza Cipő Horgászegyesület (a Horgásztanya használata), Bunge Zrt. (ebéd), Heineken Zrt. (ásványvíz, dologiak), Kehely Cukrászda (süti), Lilla papírbolt (kreatívkodáshoz anyagok), Kiss Ildikó és Kovács Zsolt (zöldségfélék), Húskuckó (szalonna), szülők, nagyszülők (üdítők, gyümölcslevek, sütemény), Halla István (dinnye). S az Általános Iskola a táborvezető Ági nénivel (Iglódiné Mészáros Ágnes), és a csodálatos gyerekekkel!

A Nyílt Fórum Martfűért facebook csoportban minden nap beszámoltunk a történésekről sok-sok fotóval. Kaptunk bátorításokat, elismeréseket, köszöneteket. Jól esett mindenkinek! Sokan – valószínűleg – nem tudtak mit kezdeni ezzel a tevékenységgel, de nekik (is) üzenem: Jövőre is tervezzük, hogy megszervezzük a Városszépítő Gyermektábort, és akkor megint leírhatja a polgármesterünk, hogy: Nagyon szépen köszönöm az eddigi munkátokat is már. Ténylegesen jó érzés látni, hogy szépül a város a kezetek alatt.

Mindenkinek köszönünk mindent!


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.