Madár motel karbantartás Martfűn

Megosztás

MADÁR MOTEL karbantartás Martfűn

A Martfűi Városszépítő Egyesület által szervezett Természetvédelmi tábor felnőtt és gyermek résztvevői készítették el a Madarak moteljét 2018-ban.

Nem tudom, ki ismeri a madár moteleket, de mi nagyon hasznos dolognak tartjuk.

Mit is jelent, hogy madár motel?

Madárodukat jelent. Bővebben a mi gondolatunkban azt jelenti, hogy több madárodút felhelyezünk a parkok magas fáira, (jelenleg egy parkban vannak még, de bővíteni szeretnénk), ezáltal a madarak könnyebben tudnak költeni, szaporodni.
Ha megszokják, hogy itt találnak odukat, kialakulhat egy madár közösség, amit meg lehet látogatni és örömmel nézni, amint a felnőtt madarak etetik fiókáikat.

Egyesületi tagok és táboros gyerekek közösen készítettünk hat darab madárodút (két féléből 3-3 db-t), így különböző fajoknak adnak otthont tavasztól egy vagy két költési időre.
Az ötletet a Ceglédi Városvédő- és Szépítő Egyesületnél láttuk megvalósulva. A téma – a madárodú készítés – beleillett a Természetvédelmi tábor programjába, ezért Martfűn a Martfűi Városszépítő Egyesület létrehozott egy Madár Motelt.

A Művelődési Házzal szemben lévő parban 6 db odú lett felszerelve a táboros gyerekek segítségével.

A cinkéknek, csúszkáknak b tipusú odú, a rozsdafarkúaknak, verebeknek c tipusú odú, a denevéreknek denevér odú lett felszerelve. Martfűi Madár Motel kép

Amint a képeken is látható, voltak lakói az odúknak és azt szeretnénk ha továbbra is használnák a madaraink az odúkat. Hári Antal és Varga András a Martfűi Városszépítő Egyesület tagjai a mai napon leszerelték az odúkat  és felújítjuk őket a tél folyamán.
A madárodúkról ide kattintva olvashat>>>

Újbóli felszerelésüket 2020 januárjában tervezzük, addigra szépen kitakarítjuk, könnyen kezelhetővé
alakítjuk azokat. Ezt követően újból birtokba vehetik a madarak a MARTFŰI MADARAK MOTELJÉT.

Madár motel kabantartás Martfűn
Madár motel kabantartás Martfűn
Madár motel kabantartás Martfűn Madár motel kabantartás Martfűn
Madár motel kabantartás Martfűn
Madár motel kabantartás Martfűn Madár motel kabantartás Martfűn

A cikket írta, és összeállította: Hári Antal.


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.