Megemlékezés az 1848-1849-es szabadságharcról

Megosztás

Megemlékezés az 1848-1849-es szabadságharcról

Ismét eltelt egy év, de a jelenlevők hasonló torokszorító érzésekkel, megilletődve – a hősök tetteitől, az ünnepi beszéd szavaitól – álltak a megemlékezés alatt, mint egy évvel ezelőtt.

Petőfi Sándor 1848. március 15-én délután “Le az esernyőkkel, mi lesz, ha golyózáporok közt kell majd helytállni” felkiáltással rótta meg a tömeget. Ezen a napon a márciusi ifjak idejében és mostani nemzeti ünnepünkön is esőcseppek mosták tisztára a gondolatokat.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett ünnepi megemlékezések 2016. március 11-én a Martfűi József Attila Általános Iskola és a SZSZC Damjanich János Szakképző Iskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma diákjainak visszaemlékezéseivel kezdődtek. Március 15-én Ünnepi Istentiszteletre a Református Templomba, majd a városi Ünnepi Megemlékezésre a Művelődési Központba várták az itt élőket a szervezők, ahol az általános iskola diákjainak megemlékezését láthattuk.  Ezt követően az ünneplők visszasétáltak a Szent István térre, ahol az emlékezés koszorúival rótták le tiszteletüket a forradalom és szabadságharc hősei előtt. A városi megemlékezés délután, hagyományosan……….folytatás>>>


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.