• Adó 1%

A nagy találkozás Értékes vándorkiállítás Martfűn

Megosztás

A nagy találkozás Értékes vándorkiállítás Martfűn

A Városvédők és Szépítők Országos Találkozóin évről-évre módja van a résztvevőknek vándorkiállítások megtekintésére. Ezeket Millisits Máté művészettörténész állítja össze, írja az összekötő szöveget, válogatja a fotókat, stb. Ezért időről-időre sok elismerést kap a kiállítások megtekintőitől.

Nagy örömömre szolgált, hogy a Fiatalok az épített- és természeti értékek védelméért kiállításunk kapcsán (Hazatértek a díjazott pályamunkák címmel olvashattak erről cikket) Martfűre is ellátogatott. Asztalosné Kocsis Enikővel, a Művelődési Központ vezetőjével és munkatársaival tárgyalt arról, hogy mely kiállítási anyagok építhetők be a martfűi rendezvénynaptárba.

Megegyezések születtek a közel- és távolabbi jövőre vonatkozóan.

A Zsolnay gyár épületkerámiáit sorakoztatja a Martfűn 2016. február 24-én megnyitott vándorkiállítás, mely a Samodai József Helytörténeti Műhely gyűjteményeként „A Nagy találkozás” Lechner Ödön, Alpár Ignác és a Zsolnay-gyár címmel  kínál látnivalót a  két neves építész munkáin keresztül. Az értékes tárlat Vinczéné Balogh Magdolna, a Martfűi Városszépítő Egyesület vezetője és a vele szakmai kapcsolatot ápoló Millisits Máté művészettörténész együttműködésében érkezett városunkba.

Ahogyan a kiállítás egyik tablóján olvashatjuk…….folytatás>>>


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.