Örökre elbúcsúzhatunk a fehér karácsonytól

Megosztás

Örökre elbúcsúzhatunk a fehér karácsonytól

A Nestpick online albérletkereső weboldal készített egy kutatást arra vonatkozóan, mekkora az esélye annak, hogy 2050-ben még valaha fehér karácsonyunk legyen. Az eredmény elég elszomorító, főleg, ha Budapestre vetítjük. Már most is ritkaság, ha decemberben az országban esik a hó, de

az évszázad derekán még inkább megfogyatkozik majd a tél eleji hóesések száma.

A kutatók összegyűjtötték, hogy az északi félteke 40 legnépszerűbb téli desztinációiban az elmúlt tíz évben hányszor volt jelentősebb (0,25 centiméter feletti) hóesés decemberben. Aztán a klíma-előrejelzéseket és a Genti Egyetem egy kutatását figyelembe véve megjósolták, hogy 2050-re milyen lesz a helyzet az eddigiekhez képest.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy az északi félteke városai lassan komoly időjárás-változáson esnek át, és évtizedek múlva teljesen megváltozik a klímájuk: Stockholmban például olyan lesz az idő, mint Budapesten most, Londonban pedig inkább a mostani barcelonaihoz fog hasonlítani az időjárás. Sajnos úgy tűnik, ezzel párhuzamosan a legtöbb város a fehér karácsonytól is elbúcsúzhat.
Tovább a teljes cikkre>>>

Forrás: 24.hu

 


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.