• Adó 1%

Rajzpályázat helyi forduló

Megosztás

2018. február 1.
Ismét szép alkotások születtek a rajzpályázatra.

Lezajlott a Város és Faluvédők, Szépítők Szövetsége – 27 éve rendszeresen kiírt – pályázatának martfűi fordulója. Mint tagegyesület – a Martfűi Városszépítő Egyesület – évek óta meghirdeti és lebonyolítja a házi döntőt.
Az Ifjúság az épített és természeti örökségek védelméért pályázatra városunk egy-egy épületéről, közterületéről; valamint a környezetünket magába foglaló természetről vártunk alkotásokat. Lehetett történeteket, bemutatókat írni, fotózni, makettet készíteni és rajzolni, festeni. A martfűi gyerekek az utóbbiakat választották. 94 pályamunkát adtak be értékelésre.
A zsűri elnöke Gyurcsek Ferenc szobrászművész volt, tagjai Stonawskiné Klára amatőr képzőművész-festő, Asztalosné Enikő igazgató (Műv.Kp.), és Nagyné Jutka az egyesületből voltak.
Az idei évben rajz kategóriában kellett értékelni. Az igazságosság érdekében minden évfolyamban külön-külön lettek díjazva a gyerekek. A díjakat az Egyesület 1 %-os felajánlásból, és 2017. őszén a Liget Műhely pályázatán elnyert könyvekből adta. Számos Különdíjra is érkezett felajánlás.

Az alábbi gyerekek kaptak könyvjutalmakat:
I. helyezés : Tichy Luca (2.o.), Árvai Viola (3.o.), Pató Luca (4.o.), Ádám Vivien (5.o.) Krakkai Kinga (6.o.)
II. helyezés : Tóth Hedvig Janka (2.o.), Hreskó Tamás Ferenc (3.o.), Schmidt Hajnalka (4.oszt.), Nagy Réka (5.oszt.), Igricz Dorina (6.oszt.)
III. helyezés: Farkas Réka (2.oszt.), Kocsis Liliána (3.oszt.), Bakondi Bence (4.oszt.), Révi Dorina (5.oszt.), Vörös Máté (6.oszt.).

Különdíjak adományozói: 
Önkormányzat: Kiss Viola Virág (3.oszt.)
Horváth Endréné Andrea: Molnár Ede (2.oszt.), Trencsényi Bence (2.oszt.)
Szekeres Mónika Gizella: Szabó Vivien (6. oszt.)
Művelődési Központ: Révi Dorina (5.oszt.), Szakali Lantos Lóránt (2.oszt.)
Könyvtár: Urbán Blanka (2.oszt.)
Martfűi Városszépítő Egyesület: Gál Vivien Noémi (6.oszt.)

Ezek az alkotások felkerülnek az országos döntőbe.
Bár helyezést nem értek el, de szintén részt vesznek az országos megmérettetésen: Antal Kornél (5.oszt.), és Polgár Dóra (6.oszt.) rajzai.

Az országos döntőre egy későbbi időpontban kerül sor, helye a Budapest Történeti Múzeum Barokk udvara lesz. A döntőn díjazott gyerekeket az iskolán keresztül értesítjük, és a felutazásukról a szülőkkel egyeztetünk.

A jutalmazottaknak gratulálunk! Nekik és a többieknek is szól: az ősszel ismét kiírjuk a pályázatot, tehát lehet előre készülni! S, hogy jövőre is legyen miből könyveket venni a gyerekeknek, aki teheti, támogassa személyi jövedelemadója 1 %-ával az egyesületünket! Adószámunk: 18139077-1-16.

A Városszépítő Egyesület nevében:

Vinczéné Balogh Magdolna
elnök

A Martfű Média így írt:

http://www.martfu.hu/index.php?module=news&action=show&nid=236792


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.