Szép rajzok, remek hangulat, díj-eső

Megosztás

Szép rajzok, remek hangulat, díj-eső.

Lezajlott az eredményhirdetés a Ráday Mihály Város és Faluvédő Szövetség által kiírt, Martfűn a Városszépítő Egyesület által 10. évben bonyolított Fiatalok az épített és természeti örökségért pályázat keretén belül.

Megint „ki tettek magukért” a Martfűi József Attila Általános Iskola tanulói!
97 db pályázat érkezett be! A nagyobb része rajz, de érkezett be fotós kollekció, de olyanok is, ahol a rajz, a fotó, az írás egyarán megjelenik egy alkotáson, és úgy alkot egy egészet. Sőt! Most először – a kiírás lehetőséget adott rá – TikTok videót is készített egy kollektíva.

Ennyi Díjat – összesen 18 db-t -, Különdíjat – 20 db-t – még nem osztottunk ki egyetlen évben sem. Itt is megköszönjük az egyesületünknek felajánlott személyi jövedelemadó 1 %-okat, ami segítségével többet tudtunk költeni a jutalmazásra. (Természetesen az idén is várjuk a felajánlásokat!)
A Különdíjak száma is több lett, mert új adományozók léptek be. Köszönjük a gyerekek nevében is, és nagyra értékeljük emberileg mindazokat, akik együtt tudnak örülni a gyerekekkel, és ajándékukkal is biztatják Őket.

Köszönjük Martfű Város Önkormányzatának, Rágyanszky István alpolgármesternek, a Települési Értéktár Bizottság elnökének, Tóth László református lelkésznek és a Református Egyháznak, A Boldog Gyermekekért Alapítványnak, Földi Edina-, Vass Éva-, Turnyánszkiné Enyedi Andrea-, Szekeres Mónika Gizella-, Gálné Balasi Zsuzsanna-, és Farkas Roland önkormányzati képviselőknek, A Művelődési Központnak, a Könyvtárnak, a Helytörténeti Gyűjteménynek, Asztalosné Kocsis Enikőnek, Hajdú Tamásnak a Madárfigyelő Természetvédelmi Egyesület elnökének, Vas Béla néprajzkutatónak, a Martfű Hotel Spa-nak, Gál Albertnek a Spárga Rendezvényház tulajdonosának, és Danku Sándornak a Keszlerffy Kúria tulajdonosának a felajánlott Különdíjakat. Természetesen az Egyesületünk sem maradt ki a sorból!

A díjazottak előtt meg kell említeni a felkészítő tanárokat, akik – bár sok pályázati felkérés érkezik az iskolához – minden évben „terelgetik” a gyerekeket az épített és természeti szépségek irányába.
Ők Hegedűsné Kovács Zita, Kontér Ildikó, Vasné Hajdú Tünde, Nagyné Tóth Tünde. Itt is köszöntjük Brutóczki Csaba művésztanárt, aki – új tanárként az iskolában – az idén először dolgozott a gyerekekkel ebben a témában. S ezúton köszönünk el Juhászné Hídvégi Edit rajztanárnőtől (nyugdíjba vonul), akinek sok-sok rajzot, martfűi és országos versenyen nyert díjat, elismerést köszönhetünk. Aktív, egészséges nyugdíjas éveket kívánunk neki!

Képzőművészet terén díjazott gyerekek a következők:
I.díj: Cifra Mira Mária (1.b.), Mészáros Tamás (3.b.), Rimóczi Hanna (4.b.), Csiker Péter (5.a.), Kálmán Regina (6.b.), Korsós Liliána (7.a.)

II.díj: Kraicz Hanga (1.a.), Bimbó Hanna (3.b.), Horváth Luca Kata (4.b.), Jeneses Olívia Anita (5.a.), Nagy Benedek (6.b.), Kontos Laura (7.b.)

III.díj.: Farkas Fruzsina (1.a.), Tóth Bettina (3.a.), Nagy Linda (4.a.), Árvai Réka (5.a.), Horváth Tamara (6.b.), Csősz Gréta (7.a.)

Az idén – most először a 10 év alatt – egy kisfilmes alkotás is született. A 8.a osztályból (névsor szerint) Nemes Luca, Szakali Lantos Lóránt, Tóth Kira, Tóth Maja és Túróczi Luca rólunk, Városszépítőkről készített egy rövid videót.
Ez – reméljük – arra ösztönzi majd a gyerekeket, hogy jövőre többen próbálkozzanak ilyen újszerű, az ő világukba jól beilleszthető módon készített pályaművel.

Ezzel a részvétellel mindenki nyert. Az is, aki kapott díjat – és az alkotását felküldjük Budapestre az országos megmérettetésre – és az is, aki most Emléklappal tért haza.

A téma – az épített és természeti örökség – örök. Bizonyára a következő tanévben is folytatódik.

Vinczéné Balogh Magdolna
elnök

Fiatalok az épített és természeti örökségért pályázat 2024
« A 3 »

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.