• Adó 1%

Szeretik a bogyóetetőt a kertekben telelő madarak

Megosztás

Szeretik a bogyóetetőt a kertekben telelő madarak

A bogyóetető üde színfoltot jelent a gyakran szürke, borongós télben, ezért akkor is látványélményt kínál, ha éppen nincs rajta madár.

A télről finoman fogalmazva sem az üde színek jutnak eszünkbe.

Létezik azonban egy olyan etető, melynek eleségkínálata nem csak a nyár és az ősz meleg színeit varázsolja a téli kertbe, az ablakba és az erkélyre, de a legkedveltebbek közé tartozó etetővendégeket is mágnesként vonzza.: ez a bogyóetető olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) weboldalán.

A lakott területek többek között azért is vonzóak az áttelelő vagy a telelni hozzánk érkező énekesmadarak számára, mert bővelkednek olyan fákban és bokrokban, melyek változatos bogyókínálatukkal – ezek között lehetnek olyanok is, melyek az ember számára nem fogyaszthatóak, esetleg mérgezők – kínálnak táplálékot a kis és közepes termetű fajoknak egyaránt.

Ilyen eleség a nyugati ostorfa apró bogyója, az örökzöld borostyán bogyója, a fagyal termése, a vadszőlő és a tűztövis is. A bogyóetető egyaránt vonzó rönkrakáson és fatörzsön.

Ilyen etető akkor a legjobb, ha a függőleges rönkfalakra rengeteg fürtcsokor elfér, alatta pedig vízszintes párkányok vannak, amelyek nem csak a táplálkozó madaraknak kínálnak stabil beszállóhelyet, de asztalként a lehulló szemeket is felfogják.

A bogyóetető elkészítése előtt első lépésben érdemes többféle bogyóból fürtös szárakat szedni.
Tovább a teljes cikkre>>>

Forrás:hir24.hu

A bogyóetető elkészítésének fortélyait, a fürtök elhelyezésének és felfűzésének technikáját az MME weboldalán képekkel illusztrálva megtalálható.

Szeretik a bogyóetetőt a kertekben telelő madarak


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.