• Adó 1%

Természetvédelmi tábor 2. nap

Megosztás

Természetvédelmi tábor 2. nap.

Kint tombolt a hőség, csúcsot döntött a páratartalom és a sár, – no és a szúnyogok – ezért a kinti foglalkozásokat kénytelenek voltunk bentiekre cserélni.

Második nap azzal ismerkedtek a gyerekek és felnőttek, hogy mit ad a Tisza és a Tisza part, mit kapunk a Tiszától, a Tisza parttól?

Kovács János – a Tisza Cipő Horgászegyesület elnökhelyettese – képekkel, rövid ismertetőkkel mutatta be a Tisza halait, a különböző halak különböző horgászati technikáit. Sok érdekes történetet mesélt a saját (és a horgásztársai) átélt halfogásairól. Különösen azok a gyerekek figyeltek, akik maguk is horgásznak.
A felnőttektől néhány – ma már humoros, de az ő idejükben mindennapos, a pénzszűke miatt – kényszermegoldást hallottunk, hogyan is lehetett halat fogni, mert nem voltak „csoda” horgászfelszerelések.

Kovács János

Rusvai Béla vadgazda először a gombákról beszélt. Mint vizsgázott, hivatalos gombaszakértő a képeken, filmeken keresztül látványosan be tudta mutatni az egymásra nagyon hasonlító – ehető és mérges gombákat, felhíva a figyelmet az apró, de nagyon lényeges különbségekre. Az idősebbek kedvéért még a gombák megfőzése és tartósítása is téma volt.
Majd az ártéri vadakról, azok vadászatáról beszélt, és vetített a gyerekeknek, felnőtteknek. A bemutatott fegyverek, lőszerek érthetőbbé tették a vadászatot a hallgatóságnak.

Rusvai Béla


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.