• Adó 1%

Természetvédelmi tábor 3. nap

Megosztás

Természetvédelmi tábor 3. nap

Ezen a napon az emberek mindennapi életének két végletét tárgyaltuk meg. A műanyagszemét, a mikro-műanyagok problémáját az ember életében, és egy óhajtott jövőt, a biokertészkedés alapelveit, gyakorlati lépéseit.

Az első téma a gyerekek zömének teljesen új volt. A szemét problémáját ők is ismerik, (otthon és az iskolában szelektív kukákat használnak), de a mikro-műanyagok megjelenése az ember életében, a szervezetében még újdonságnak számított. A palackozott vízben lévő-, a mosáskor keletkezett apró részecskék bizony sok esetben vissza kerülnek a szervezetünkbe, és a tudomány jelenlegi állása szerint még nem tudni, hogy milyen hatással van, vagy lesz hosszabb távon az egészségünkre. Nem volt sikere a hallottaknak, de azt mindenki tudja, hogy ez a folyamat már megállíthatatlan.
(Az ilyen jellegű témáknál van nagy hasznomra, hogy én gyakorlatilag egész évben gyűjtöm a környezet-, és természetvédelemmel, a szeméttel kapcsolatos cikkeket, képeket, videókat. Ilyenkor csak ki kell választanom a kínálatból, hogy melyiket mutassam be, melyikről beszéljek. VnéBM.)

A másik témánk üdítően hatott a korábbihoz. A biogazdálkodásról – mint a jövő egyik, ígéretes kertészeti ágazatáról Bognár Mária ny. közgazdász beszélt a tábornak, aki hobbyként foglalkozik a vegyszermentes kertészkedéssel, s ráadásul nagyon szép természetfotókat készít.
Délután – mintegy elméleti összefoglalóként – a környezet-, természetvédelem témájában írásban kérdésekre válaszoltak, szétválogattak és összeraktak, keresték a helyes választ gyerekek és felnőttek egyaránt. Az értékelés végén jutalmakat kaptak a legtöbb pontot gyűjtők. Néhány fotó a díjazottak közül (akikről jól sikerült a felvétel).

Természetesen ma is téma volt a lap-topok és az okos telefonok világa.


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.