• Adó 1%

Új köntöst kapott a Kikötő téri fedett pihenő

Megosztás

A Heinekentől 2013-ban nyert 1,5 millió Ft egy részéből 2 db fedett pihenőt állított a Martfűi Városszépítő Egyesület a Tisza-parton. Azoknak szántuk, akik rendszeresen sétálnak, futnak, kutyát sétáltatnak a Tisza-parton, és szeretnének megpihenni.

Persze vannak olyan személyek is, akik célirányosan oda mennek, hogy ott eltöltsenek valamennyi időt. Ezért vannak a pihenők. És ezért nem lehet megérteni, elfogadni, hogy egyesek nem használják, hanem mindenáron megpróbálják tönkretenni, nem rendeltetésszerűen használni!

2018-ban a héjazatot kellett lecserélni, mert a nádpallót (nem nádszövetet!) olyan mértékben rongálták meg garázda alakok, hogy nem lehetett megjavítani.

Sajnos a stílusban odaillő szeméttárolót is kirángatták a földből, az oda akasztott szemeteszsákokat is rendszeresen letépik. A felszegezett csikktartó is arra a sorsra jutott.
Ezért szemetes folyamatosan a környéke, pedig gyakran össze van szedve a szemét.

Bár a tavalyi nagy munka alkalmával le lettek festve a fa részek, azokat az időjárás „megszívta”, felelőtlenség lett volna úgy neki engedni a télnek a pihenőt.

Néhány városszépítős ezért lefestette, elvégezte az állagmegóvó feladatokat. Néhány óra múlva már fiatalok ültek alatta, beszélgettek. Azért tettük oda!

Az időjárást most már bírni fogja! Vajon a használói „tevékenységét” is? Jó lenne, ha közösen vigyázna rá a város lakossága, hiszen mindenkinek készült! Meg lehetne szólítani azokat, akik nem rendeltetésszerűen használják, felvenni az eldobott dobozokat, palackokat. S akkor, valóban kellemesen használhatná mindenki, aki arra jár.

Vinczéné Balogh Magdolna

Martfűi Városszépítő Egyesület


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.