• Adó 1%

Újabb áldozata van a Covid-19-nek

Megosztás

Újabb áldozata van a Covid-19-nek. Miatta elmarad a Húsvéti Családi Délután!

Sokan vagyunk így! Talán mindenki! Csalódottságot, szomorúságot érzünk, mert a Karácsony után a Húsvét ünnepe sem úgy alakul, ahogy szokott, amiben reménykedtünk, bíztunk.

A Covid 19-el minden megváltozott. Felnőttek és gyerekek saját bőrükön érzik a kényszer szülte változásokat. A családban, a munkahelyeken, az iskolákban naponta átélt változások mellett a civilek meg nem szervezett programjai is az elhalasztva, lemondva, majd ha „felszabadulunk” fiókba kerültek.

Mi martfűiek is egy szép hagyománnyal bíró programtól estünk el ismét. Más években ilyenkorra már összerakva, lépésről-lépésre átbeszélve, megszervezve, és lebonyolítva túl vagyunk az ikszedik Húsvéti programon.

Tojáskeresőként indult Frits és Mieke Niessen jóvoltából, akik több száz csokitojást vásároltak évről-évre a gyerekeknek. Utána, minden évben bővült a programok száma.

Kisállatsimogatás, galambröptetés, majd kreatívkodás, néptánctanulás, locsolóvers előadás, népi fajátékok, húsvéti rajzverseny, stb. szórakoztatta a Húsvéti Családi Délutánon a gyerekeket, felnőtteket!

Az utóbbi évekre megtalálta a program az ideális helyszínt is a Szent István téren. Itt fű, fa, virág, burkolt felület, mind valamelyik programnak szolgált ideális terepül.

Az idén üres marad a Tér.

A Művelődési Központmunkatásai nem szervezhettek városi programot, nem keresnek eldugott csokitojásokat a gyerekek, nem kell felállítani a városszépítőknek Zöld sátort, nem jönnek „látogatóba” a nyuszik, maradnak szokott helyükön a galambok. Nem készültek az óvodások rajzzal, versikékkel, körjátékkal. 

A Szabadidős Körösök fajátékai is a raktárban porosodnak, nincs értelme letakarítani azokat. Hiába zöldül a fű, hiába nyílnak a gyermekláncfűvek. Az idén nem tapossák apró gyermeklábak, nem tépik le és fonnak belőle koszorúkat.

Egyre nehezebb „erősnek” lenni, egyre türelmetlenebbül várja mindenki, hogy visszakapja a korábbi életéhez hasonló életvitelét.

Most már a 2020 évi után a 2021 évi Családi Húsvéti Délután elmaradását is a Covid-19 számlájára írhatjuk. Reméljük, megelégszik ennyivel! S akkor 2022-ben egy fergeteges, vidám, ötletekkel teli délutánt tölthetünk együtt!

S addig pedig nézegessék a korábbi évek programjain készült fotóválogatást.

Képek a korábbi programokból
« A 2 »

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.