• Adó 1%

Országos Vasutas Fotókiállítások

Megosztás

Országos Vasutas Fotókiállítások

A MÁV és az Egyesületünk kapcsolata azóta tart, hogy 2015-ben a városunkat is érintő 130-as vasútvonal 130 éves lett. Akkor emlékműsor keretében felavatott Emléktáblával köszöntöttük az „ünnepeltet”, és a felújított vasútállomáson megnyitottunk egy mini vasútkiállítást.

5 év elteltével – tavaly ilyen tájon, már a járvány idején – megismételtük a koszorúzást. Egy újabb vasúttörténeti anyagot tettünk ki a váróterem vitrinjeibe. Ez a kiállítás a mai napig megtekinthető felnőtteknek nosztalgiázásra, a gyerekeknek csodálkozásra.

Ma megosztásra méltó információt és fotókat kaptam Nagy Józseftől, a Vasúttörténeti Alapítvány kuratóriumának titkárától, akivel 2015 óta tartjuk a kapcsolatot, megismerve az Alapítvány munkáját.

Az 1994 óta megszervezett vasúttal kapcsolatos fotókiállítás idei anyaga Martfűre érkezett. Szinte napra pontosan a vasútvonal 136 évvel ezelőtti megindulásával. Köszönet ezért a figyelmességért!

36 vasutas 163 fotójából válogatta a zsűri azt a 44 alkotást, amely a tablókon látható a Martfű MÁV állomás várótermében nyitvatartási időben május 9.-ig!

Aki tudja, nézze meg! Tisztelegjünk ezzel a vasutasok nem könnyű munkája előtt, amellyel megkönnyítik azok életét, akik el szeretnének jutni egyik helyről a másikra autó nélkül, kényelmesen.

Országos Vasutas Fotókiállítások


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.