• Adó 1%

Zöld sátorral jártunk az iskolában.

Megosztás

2018.június 15.

Diák Önkormányzati Nap keretében jártunk az iskolában.


A tanév utolsó tanítási napján nagyon máshogy teltek az órák a helyi általános iskolában. A felsősök bizonyos „hivatalos” programok után az uszodában töltötték a délelőttöt. Az alsósok pedig betekintést nyerhettek a rendőrség, a tűzoltóság, polgárőrség tevékenységébe. S mi is felállítottuk a Zöld sátrunkat, ahol megújult feledatokkal vártuk a gyerekeket.

Ismerkedtek az erdő-mező mérgező-ehető növényféleségeivel, melyek tudása a séták, kirándulások alkalmából nagyon fontos ismeretanyag. De kalandoztak a magyar közmondások, mondások világában is. A madarakkal összefüggőket válogattuk össze nekik. Voltak osztályok, ahol – nagy örömünkre – szinte mindegyiket ismerték a gyerekek. Olyan gyerekek is voltak, akik az állatlábnyomok alapján próbálták kitalálni, mely állat járt a fotós előtt a sárban, vagy éppen a hóban. Újdonság volt összeszedni a sok képből, hogy mely fa – fatörzs – levél – virág – termés tartozik össze. Ezt még gyakorolni kell, de megyünk mi máskor is az iskolába ezzel a témával is! Sorra került örök témánk – a szelektív hulladékgyűjtés – is más, itt fel nem sorolt „projektekkel”.

Örültünk az érdeklődő, okos gyerekeknek, s hogy szeptembertől is téma maradjon a természet, minden osztálynak átadtunk egy „csomagot”, amelyben különböző kiadványok, magazinok, nézegetni-olvasni valók vannak.
Kérésre máskor is szívesen megyünk, mert a gyerekek – a jövő zálogaként – fontos, hogy minél hamarabb, minél többet tudjanak a természetről, a környezetükről.

Fotó is készült:Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.