• Adó 1%

A kapcsolat folytatódott és folytatódni fog

Megosztás

Még a covid előtt kezdődött.

Egy magánbeszélgetés kapcsán szóba került, hogy a martfűi civilek – köztük a Városszépítő Egyesület tagjai – a Tiszaföldvár-Homok Révay György Speciális Iskola karácsonyi ünnepségére szívesen vinnének néhány tepsi házisüteményt a gyerekeknek.
Az ötlet megvalósítása sikert aratott, és a következő években folytatódott.
Majd jött a covid, a bezárkózás. De a kapcsolat nem szakadt meg.

Időközben jobban megismerték egymás munkáját. Kiderült, hogy a homokiak „Öko iskola” volta, és a Martfűi Városszépítő Egyesület tevékenysége, a martfűi iskolával kezdetektől meglévő kapcsolat egy része beilleszthető, kicsit átgondolva megvalósítható a másik félnél is.

Elsőként a Révaysok felajánlották, hogy a Föld Napja alkalmából bekacsolódnak a TeSzedd Szemétszedési Mozgalomba a városszépítősök oldalán. Megvalósult. Egy gyenge forgalmú, biztonságos helyszínen, a vezsenyi komplejáró bekötő útja két oldalán szedték a szemetet a gyerekek, a velük lévő tanárok, nevelők, és a városszépítősök. (Elég nehéz volt a gyerekeknek megmagyarázni, hogy mit keres a természetben, a fasorban pl. egy felújított fürdőszoba korábbi csempéje, felszerelése.)

Közben szóba került a martfűi Városszépítő tábor, amelyből az idén már a 9. kerül megszervezésre. A Révaysoknak pedig Öko táboruk lesz. Percek alatt kialakult a lehetőség a két program összekapcsolására. Már csak a részleteket kell kidolgozni. Egy biztos. A martfűi gyerekeknek módjuk lesz megismerni az iskola területén kialakított Tanösvényt az összes feladatával, s két „meglepetés” programmal is készülnek a vendéglátók. A városszépítősök pedig viszik az ők természetvédő játékaikat, feladványaikat, színes kiadványaikat.

Ez egy új program lesz a martfűi gyerekeknek. Nem csak új, de más is. Őszintén bízunk benne, hogy mindkét félnek új élményeket, játékosan megtanult ismereteket, mókát és kacagást hoz majd az a közösen eltöltött délután.

Vinczéné Balogh Magdolna
Martfűi Városszépítő Egyesület

(Mielőtt szóvá tennék, hogy a Föld Napjának még nincs itt az időpontja, és a TeSzedd Szemétszedési Mozgalom sem indult meg – tájékoztatásul: a hivatalos időpont nagyon későn van! Addigra már annyira felnő a fű mindenhol, hogy az abban való járás balesetveszélyes, és a fű takarja az összeszedendő szemetet. A korábban megtartott programnak pedig nem volt akadálya az NHSZ részéről. Dicséretes módon segítették zsákkal, kesztyűkkel a szemétszedést, és szállították el a telezsákokat. Köszönet érte.)

Életképek szemétszedésről, táborokról

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.