• Adó 1%

Kellemes húsvétolás kissé kellemetlen időben

Megosztás

Lezajlott a Húsvéti Családi Délután. Ha ragyogó napsütésre, kellemesen fújdogáló szellőcskére gondolunk, ahhoz képest pocsék időjárásban. De ha a 3 nappal ezelőtti viharos szélre és esőre, akkor elfogadható volt. Apró szemekben szinte egész nap “ködölt” az eső, de elviselhető volt!

S a lényeg, hogy nagyon sokan voltak a fent leírt időjárásban is. Sok kisgyerek szülőkkel, nagyszülőkkel.

Mi Városszépítők nem a legtöbb “jószággal”, de elvoltunk. A nap hőse Ulacs Bea volt, mert ő révén és családja segítségével lett 2 pici EGY HETES bárányka (egyik fekete, a másik foltos) az anyajuhhal. Édesapja oda is hozta takarmánnyal együtt őket, és haza is szállította Homokra a gazdájához. Nagy-nagy köszönet érte, mert nélkülük nagyon-nagyon szegényes lett volna a “felhozatal”. Ráadásul Édesapjától még egy láda galambot is kaptunk megcsodálni, megsimogatni, majd röptetni. Ez korábban is programunk volt. Most is tetszett a gyerekeknek!

Nyúl ügyben – a tavaly első ízben jelenlévő – Menkó Beáta hozta a nagytestű nyulait. Ezeket jobban lehetett simogatni. Bár néhány esetben minden volt az csak simogatás nem, ahogy a gyerekek bántak – első találkozásuk alkalmából – a simogatni való állattal. De túlélték!
Férfitagjaink a szállítást, a sátor-, és ketrecállítást bonyolították (Pásztor Gyula, Pálinkás Pál, Rózsa Róbert és fia Máté, Szőke László). Köszönet nekik!

Másik terület – részünkről is – a kreatívkodás biztosítása a gyerekeknek. Bent a Pódium teremben igazán sok minden várta a kisebb-nagyobb gyerekeket, de még a felnőtteket is. A Szabadidős Kör fajátékai, táncház, sok kézműveskedési lehetőség, közte a mieink is. Szőkéné Ildikó 120 db sógyumás festhető tojása, sok egyszerűbb, és nehezebb kifestő, és hasonlók. Ildikón kívül Magyarné Éva, és Herkóné Marika segítették a kicsiket a „művészi alkotásaik” elkészítésében. Köszönjük a munkájukat!

Az Aulában volt a fentieken kívül légvár, és az előtérben vattacukor, s az elmaradhatatlan tojáskeresés is.

Összességében elmondhatjuk: sok-sok kisgyereknek adtunk örömteli, nevetős perceket, fontos élményeket ezen a cseppet sem ideális húsvéti délutánon.

Vinczéné Balogh Magdolna

Húsvéti Családi Délután

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.