• Adó 1%

A Martfűi Városszépítő Egyesület ez évi tevékenységéről

Megosztás

A Martfűi Városszépítő Egyesület ez évi tevékenységéről

Már-már azt hittük, hogy végérvényesen itt a tavasz! De nem! Hideg, szél, hózápor akadályoz bennünket abban, hogy kertészkedjünk, jót sétáljunk a napsütés által langyosra melegített levegőn, gyalogoljunk, kerékpározzunk.
Van ellenben egy kis Csapat, akiket nem tántorított el a kedvezőtlen időjárás. Elhatároztak valamit, s azt meg is csinálták! Ráadásul kint a szabadlevegőn!

A Városszépítősök a szokott-, általuk évről-évre rendben tartott területeken az idén is elvégezték a tavaszi munkálatokat.
A Szolnoki úton a Sportpálya sarkainál a „háromszögeket” tették rendbe, majd a Kastélyszálló előtti Kövér kereszt körüli körágyás rózsaszegélyét. Itt 3. éve folyik a növénycsere. Az elöregedett, rossz állapotú, az oda szabálytalanul behajtó kamionok és autóbuszok által kitaposott rózsák helyébe Mahóniákat ültettek.

A rózsák karbantartása több időt kíván: metszeni, rendszeresen védeni a levéltetvektől, lisztharmattól, visszavágni az elnyílt virágokat, stb. Itt kell megemlékezni a közelmúltban elhunyt Bolvári Boglárkáról, aki családjával – főként Máté fiával – évek óta elvégezték ezeket a munkákat. Ezen kívül nyírták a füvet, kapálták a rózsák tövét. Köszönet nekik most is!

A rózsák helyett ültetett Mahóniákat a tagok cserepezték, nevelték, s folytatják is – bár az idén is ültettek 25 tövet – mert a rózsatövek állapota miatt további cserenövényekre lesz szükség.

Szokásukhoz híven az idén is megkoszorúzták a 48-as szabadságharc hőseinek emlékművét, leróva tiszteletüket és hálájukat azoknak, akik életüket is feláldozva harcoltak Magyarország szabadságáért.

Ezeken túl az egyesület – elsősorban – férfitagjai készülnek egy nagy projekttel a martfűi lakosoknak. Néhány nap, és – sajnos szűk körben – gyerekek-, és programok nélkül „átadják” a városlakóknak az idei „ajándékukat”, melyről szintén olvashatnak majd.

Vinczéné Balogh Magdolna
elnök

A Martfűi Városszépítő Egyesület ez évi tevékenységéről

A Martfűi Városszépítő Egyesület ez évi tevékenységéről 2021

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.