A Martfűi Városszépítő Egyesület megtartotta első összejövetelét.

Megosztás

Az idei tervek megbeszélése volt a fő téma. Egyetértettek abban, hogy az idén is megszervezik – nyitott rendezvényként a lakosoknak is – február 1.-én a Tisza Élővilágának Emléknapját két remek témával, és előadókkal. Lebonyolítják a 10. Rajzpályázatot, a szintén 10. Városszépítő tábort, kreatívkodással, kisállatok simogatásával kedveskednek a Húsvéti Családi Délutánon a gyerekeknek, az idén is megkapják a ballagó 8.-osztályosok a Martfű, a mi városunk kiadványt, fogadják Homokról a Révay György Iskolából-, és ha jönnek: Perecsényből a gyerekeket egy-egy program erejéig. Szintén nyitott rendezvényként emlékeznek meg a Madarak és Fák Napjáról, ahová – nagy örömükre – az ex martfűi madarászt, Hajdú Tamás madárfigyelőt sikerült megnyerni a program egyik részeként.
A többi program meg a döntnökök kezében van, azaz a beadott pályázatok eredményétől függ. Természetesen megmaradnak a szépítő feladatok is, no meg folytatják a használt sütőolajgyűjtés koordinálását.

Bíznak abban, hogy gyerekeknek, felnőtteknek, tagoknak és kívülállóknak egyaránt érdekes, színes, hasznos programokat valósítanak meg 2024-ben is.

Terveik megvalósításához szívesen fogadják a személyi jövedelemadók 1 %-t! Kérésre szívesen beszámolnak az érdeklődőknek a pénz felhasználásáról.

A rendezvény keretén belül meghallgatták dr. Papp Antal polgármester rövid helyzetértékelését a város pénzügyi helyzetéről, majd kérdéseket intéztek, válaszokat kaptak a tagokat érdeklő témákban.

  • Pl. Tiszaföldvár-Martfű közötti kerékpárút építésének jelenlegi helyzete, benne a Gazdasági buszmegálló állapota a közterületen folytatott szeszesital fogyasztás szabályozása
  • a Bata-, és a Hősök tere utcák térkövezése
  • az Ipari park infrastruktúrájának fejlesztése
  • a Sportpályánál futó járda állapota
  • dr. Bakonyi Péter mellszobrának áthelyezése a Szent István térre; stb., stb.

Köszönet a Művelődési Központnak a helyszín biztosításáért, és a jelenlévők aktív közreműködéséért!
A 2024-es évben sok sikert, eredményes közösségi munkát, erőt, egészséget kívánva zárta összejövetelét a Martfűi Városszépítő Egyesület.

 


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.