Szezonzárót tartottak a Martfűi Városszépítő Egyesület kertészkedő tagjai

Megosztás

Tartalmas, jó hangulatú szakmai délutánt töltöttek együtt a Martfűi Városszépítő Egyesület kertészkedő tagjai, ill. martfűi kertbarátok, akik részt vesznek a Magyarország Legszebb Konyhakertje programban.

Poloskák és meztelen csigák, dióburokfúrólégy és almamoly, hiánybetegségek, növényvédelmi problémák: mind-mind belefértek a kötetlen beszélgetésbe. Szóba kerültek az új kertészeti irányelvek: a mulcsozás, a növénytársítások, a forgatás nélküli talajmunka, a csepegtető öntözés és társai.

Volt saját termékkóstoló: harapni való, és kortyolható. Lehetett saját befőzési praktikákat kitárgyalni, receptet cserélni, melyek majd ’24-ben kipróbálásra kerülhetnek mások háztartásában is.

Az Oklevelek és az ajándékok is kiosztásra kerültek. Az utóbbikért köszönet a Robi Gazdaboltnak, Kovács Zsolt Zöldségesboltnak, valamint az Ibolya Virág és Ajándékboltnak.

A „mai világban”, amikor a saját termelésű zöldségnek-gyümölcsnek – az ismert okok miatt – egyre nagyobb a jelentősége, minden tudásra, praktikára, ötletre szükség van, hogy még többet, még egészségesebbet termeljen a „konyhakertész”, amelyet nyugodtan tehet a család asztalára.

Vinczéné Balogh Magdolna


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.