Egy aszfaltrajzoló lélegzetelállító munkái

Megosztás

Egy aszfaltrajzoló lélegzetelállító munkái. Csodálatra méltó!

Aszfaltrajz művészet – Tessék elámulni!

Létezik az utcai művészetnek vagy street art-nak egy igazán lenyűgöző válfaja, ez a 3 dimenziós utcai aszfaltrajzok művészete. Így – mi sem természetesebb – akár egy biobolt előtt sétálva is heverhet a lábunk előtt egy emberméretű légy, és szegénysor alatt is meghúzódhat egy mesebeli barlang.

Az alkotók hosszan elnyújtott rajzokat készítenek a földre, amelyek egy bizonyos szemszögből tökéletesen azt az illúziót keltik, mintha valóban egy másik világ rejtőzne az aszfalt alatt. Ennek az elképesztő, és egyébként fáradtságos munkát igénylő művészeti ágnak a három legismertebb képviselője Kurt Wenner, Julian Beever és Edgar Müller.

Három mester – 3D

A michigani születésű Kurt Wenner a NASA illusztrátoraként kezdte pályafutását. Julian Beever angol származású, de alkotásaival megjelent már többek között Németországban, Franciaországban, az USA-ban, és Ausztráliában is. A 3D street art harmadik mestere pedig a német Edgar Müller, aki alig 25 éves volt, mikor elkezdte a pályafutását.

Természetes és elképesztő

A naturális vagy épp ellenkezőleg, képzeletbeli 3D-s alkotások mindig sikert aratnak, reméljük neked is tetszenek majd: a 3D-ben készült aszfaltrajzok hihetetlenül látványos műveiből csipegettünk össze egy párat. 🙂 Folytatás>>>>

Julian Beever az elismert angol festőművész, térhatású aszfalt festményeiről vált híressé szerte a világon. A járdára festett képekből, melyeket Julian varázsol oda, bizonyos szögből nézve a torzulás miatt térhatású formák keletkeznek. És hogy hogyan éri el a művész a háromdimenziós hatást? Csak “nézőpont” kérdése.

Az anamorfózis legjellemzőbb válfajai:

  • az optikai, vagy más néven perspektivikus anamorfózisok, amelyeknél csak a megfelelő látószöget kell megtalálni ahhoz, hogy a képpel a kívánt hatást elérjük;
  • a tükrös, vagy katoptrikus anamorfózisok, amelyeknél általában egy tükörhenger, esetleg tükörkúp fedi fel a kép titkát;
  • a dioptrikus anamorfózisok, amelyeknél egy speciális, sokszögűre csiszolt lencse, vagy tükörtárgy hozza össze az elrejtett képet sok összefüggéstelennek tűnő részletből.

Julian munkái az első kategóriába sorolandók, nézzétek. Folytatás>>>>

Egy aszfaltrajzoló lélegzetelállító munkái.


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.