• Adó 1%

Földünkért Világnap. Elismerés átadás a lakókörnyezetüket szépítőknek

Megosztás

Ez évben is meghirdette az Önkormányzat a Szép környezet címet. Erre javasolni lehetett ingatlanokat, vagy nevezni saját házzal-környezettel.

Úgy gondoljuk, hogy a városszépítős mivoltunkba ez a téma is beleillik. Ezért javasoltunk olyan ingatlanokat, amelyek a környezetükkel harmóniában vannak, rendezettek, szép növényanyaggal büszkélkedhetnek; azaz a zsűri elé engedhetőek.

Martfű Város Önkormányzata 2015-ben is várta a pályázatokat a „Szép környezet” cím elnyerésére valamint, az országos programhoz csatlakozva, idén is meghirdette „A legszebb konyhakertek” versenyt. A „Szép környezet 2015” díjak és „A legszebb konyhakertek Martfű, 2015” oklevelek átadására október 21-én, a Földünkért világnapon, a Polgármesteri Hivatalba várták a környezetüket példa értékűen ápoló és az önellátó, környezetbarát gazdálkodást folytató martfűi pályázókat.

A Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Turisztikai Albizottság az elismerő címek odaítélésére vonatkozó javaslatát a 2015. szeptember 30-i ülésén fogadta el a képviselő-testület.

„Szép környezet 2015” feliratú emléktáblát vehettek át az Ifjúság út 1. szám alatti lépcsőház képviselői, Bélteki Tibor és felesége (Levendula utca), Varga András és felesége (Kőrizs utca) valamint Gábor Gyula és felesége (Jókai út).

A legszebb martfűi konyhakertek versenyében, a mini kertek körében Stonawski Józsefné (Szolnoki út), normál kert kategóriában Mille János (Mandula út), a balkonon, erkélyen nevelt haszonnövények terén Hangodi Zsolt (Szolnoki út), a vegyes hasznosítású zártkertek körében (zöldség és gyümölcs) Tóth-Fekete Mihályné (Rákóczi út) és családja vehette át az önkormányzati elismerést jelképező okleveleket. Stonawski Józsefné mini kertjét az országos megmérettetésre is alkalmasnak ítélte a zsűri, amiért a versenyben legsikeresebb kerttulajdonos szintén emléktáblát vehetett át.

Emléklappal ismerték el Vass Éva és Gaál Albert, a bírálatban részt vevő albizottság tagjai, és Vinczéné Balogh Magdolna, a Martfűi Civil Kerekasztal vezetője értékelő munkáját is.

Örömünkre szolgált, hogy tagtársunk Varga András és neje kertes házát, valamint nagyon korrekt üzleti partnerünk Bélteki Tibor és felesége ikerházrészét a zsűri is elismerésre méltónak találta. Gratulálunk nekik!

http://www.martfu.hu/index.php?module=news&action=show&nid=217994


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.