• Adó 1%

Jubileumi ünnepség a Jászfényszaruiak Baráti Köre rendezésében

Megosztás

Jubileumi ünnepség a Jászfényszaruiak Baráti Köre rendezésében.

Megalakulásuk 25 éves évfordulóját ünnepelte a FÉBE, azaz a Jászfényszaruiak Baráti Köre.
Meghívták a rendezvényre a megyénk hasonló témában dolgozó egyesületeit: városvédőket, városszépítőket. Én (a párommal), mint a Hungaria Nostra választmányának tagja kaptam meghívót.

Ebből az alkalomból a 227 tagot számláló egyesület, (amelynek több alcsoportja van) egy mamut fenyőt ültetett a Művelődési Központ előtti parkba.
A negyedszázad tevékenysége a jubileum kapcsán könyvben került összegzésre, amely itt lett bemutatva. Ebből megtudhattuk, átlagosan, hetente két rendezvényük volt. Az egyesület eredményeit, sokszínűségét a könyvben leírtakon túl fotók, és tárgyi kiállítás mutatta be. A 25 év alatt a közel 15 ezer papíralapú képet 81 fotóalbumban, és 28 db fotótablón állították ki. Az egyesület életéből kép és hangrögzítéssel 150 órányi anyag képződött. Munkájuk néhány állomása a technika segítségével 27 perces filmen került bemutatásra. A kép és a látvány, a zene többet mondott a szóbeli beszámolónál. A jelenlévők időutazása a FÉBE bölcsőjétől, a városavatótól indult; láttunk bejátszásokat nyolc Jótékonysági műsoros est és bál programjából; a „Jászok és a Jászság történeti vetélkedő” döntőjéből; a IV. Jászfényszarui Jász Világtalálkozó mozzanatairól; a FÉBE Millenniumi szilveszteri műsorából; a „XXI. század lokálpatriotizmusa Jászfényszarun” konferenciából; a Civilház; az Orvosok emléktáblájának, a Tanítók emlékművének avatásáról.

Majd Díszoklevelet adtak át az alapító tagoknak, Elismerő oklevelet az arra érdemeseknek, ill. Örökös Egyesületi tag-, és Tiszteletbeli Egyesületi tag címet adományoztak a legkiemelkedőbb munkát végzőknek, többek között Tóth Tibornak az egyesület megalapítójának, aki kezdetektől elnöke az egyesületnek. Mind ezekhez a címekhez egy ezüstplakettet is járt.
A rendezvény alkalmából két fényszarui kötődésű művész (egy grafikusművész és egy szobrászművész) kiállításának megnyitójára is sor került.
Az ünnepi közgyűlést követően kultúrműsorral és baráti találkozóval folytatódott a nap.
Összességében elmondhatjuk, hogy egy nagyon igényes programon vettünk részt, példát mutattak bemutatkozásból, szervezésből, vendéglátásból. Van mit tanulni Tőlük!
A 25 éves jubileumukhoz gratulálunk és hasonló folytatást kívánunk.

Vinczéné Balogh Magdolna
Pásztor Gyula


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.