• Adó 1%

Martfűről startol a vándokiállítás anyaga

Megosztás

Az idei évben – a szokásostól eltérően – Martfűre hoztuk el elsőnek megmutatni a gyerekek alkotásait a Ráday Mihály Város és Faluvédő Szövetség 31. alkalommal kiírt pályázatának – Ifjúság a védett és természeti értékek védelméért – legszebb darabjait.

A Budapesti Történeti Múzeum Barokk udvarán lezajlott díjkiosztó ünnepség után még ott helyben láthatta az érdeklődő közönség a szebbnél-szebb rajzokat, jobbnál-jobb fotókat. Majd – ahogy ez lenni szokott – elindultak a tablók országjáró körútjukra. Elsőnek Martfűre.

Lassan haladt a munka, mert hosszan nézegettük a különböző technikával készült rajzokat, melyik tabló mellé melyik illik színvilágban, témában.

A kiállítás megnyitóját előre meghirdettük, s örömmel fogadtuk az érkező gyerekeket tanáraik kíséretében.
Jó volt látni az „alkotó” gyerekeket, akik megtalálták a pályázatra készített rajzaikat, alatta a kis táblán a nevüket, iskolájukat és az elért helyezést.

Hídvégi Edit tanárnő – aki számos díjazott rajzot készítő gyereknek volt felkészítő tanára – hosszan magyarázta a tanulóknak a különböző rajz-, és festéstechnikák lényégét, a szakmai fogásokat.

Biztos vagyok benne, hogy ezek a gyerekek – is – szívesen fognak ismét ceruzát, ecsetet, színest a kezükbe, és találnak majd új, megörökítésre érdemes témát kisvárosunkban, vagy a gyönyörű természetben azért, hogy a majd ősszel ismét kiírandó pályázatba azokkal benevezzenek.

Vinczéné Balogh Magdolna

 

Vándorkiállítás kezdetek

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.