• Adó 1%

Törökbálinton járt a Martfűi Városszépítő Egyesület

Megosztás

A Martfűi Városszépítő Egyesület küldöttsége viszonozta június 16-17.-én a Törökbálinti Városszépítő Egyesület covid előtti látogatását. A két egyesület több mint 10 éves kapcsolatot ápol, már többször tájékozódtak egymás sikereiről, az új fejlesztésekről. Minden alkalommal egy környékbeli kitekintést is szerveznek a mindenkori házigazdák. Most az első napot Etyeken kezdtük, ahol Zólyomi Tamás polgármester úr mutatta be a településük hatalmas fejlődését, és beszélt az elkövetkező idő terveiről.

Bizony csak elismerés illeti munkájukat. Azt követően Bajnán – egy kis kulturális programként – megnéztük az “Ördöglovas” Sándor Móric gyönyörűen felújított kastélyát. Este baráti vacsora a Törökbálinti városszépítőkkel, akikkel szinte baráti kapcsolatok fűznek már bennünket. A programon részt vett Elek Sándor polgármester úr, aki másnap személyesen mutatta be a közelmúltban épült szép és korszerű Városházájukat. Ezen kívül leróttuk tiszteletünket a Kitelepítettek emlékművénél, és megnéztünk néhány új középületüket (micsoda Sportcentrum!!!).

Tudjuk, hogy Budapest közvetlen agglomerációjában mások a lehetőségek. Egymást érik a város határába betelepült üzemek, vállalatok, amelyek kínálnak mindenféle munkalehetőséget. Itt mi szerényebb adottságokkal rendelkezünk, s azokhoz képest mi is büszkék lehetünk eredményeinkre.

A Buda-Környéki Tv készített egy riportot.

Ezt követően néhány fotót nézzenek meg az útról.

Vinczéné Balogh Magdolna


Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.