• Adó 1%

Kápolnásnyéken jártak a martfűi civilek

Megosztás

Kápolnásnyéken jártak a martfűi civilek

Kápolnásnyéken jártak egy országos program keretében a martfűi civilek

A Nemzeti Művelődési Intézet Közösségépítő kultúránk címmel – egy rendezvénysorozat részeként – programot szervezett Kápolnásnyékre martfűi civilszervezetek tagjainak.

A program keretén belül megtekintettük a Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja fergeteges produkcióját. Kb. 40 táncos és egy élőzenekar (benne a nagyszerű Szabó Dániel cimbalmossal) olyan hangulatot teremtett a Csajághy Laura (Vörösmarty múzsája) Szabadtéri Színpadon, hogy a hőséget sem érzékeltük.

Ezt követően Kápolnásnyék híres szülötte – Vörösmarty Mihály – Emlékházát tekintettük meg. Kevés hagyományos elemmel, sok újszerű, interaktív megoldással igyekszenek közelebb hozni a látogatóhoz Vörösmarty költészetét, a kort, amelyben élt.

A program része volt a Halász familia kastélyának-, és kastélykertjének megtekintése. A kastélyban időszaki kiállításként a Szegedi Móra Ferenc Múzeum anyagából láthattunk egy helyiségenként tematizált összeállítást  Munkácsy Mihálytól Aba-Novákig.

A kastélypark megújítása igyekszik követni az eredeti növényanyagot, így hitelesen öleli körbe a szépen felújított kastélyt.

Része volt a programnak a Nyéki Sör manufaktúra is. A sörgyártásból az üvegfalon keresztül nem sokat láttunk, vásárolni lehetett néhány fajta sört.

Összességében egy élményekkel teli csoport tért haza. A nagy meleg ellenére mindenki örült a „kimozdulási” lehetőségnek, amely irodalommal, néptánccal, épített örökséggel értékes is volt.

Vinczéné Balogh Magdolna
Civil Kerekasztal vezető

Kápolnásnyék kirándulás 2021

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.